Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
02-02-2008 - zimski SEASPLASH spektakl @ Aquarius (Zg)

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Muzika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
phillipina



Joined: 22 Mar 2007
Posts: 50

PostPosted: 19.01.2008 01:19    Post subject: 02-02-2008 - zimski SEASPLASH spektakl @ Aquarius (Zg) Add user to your forum ignore list Reply with quote



Seasplash Festival, Kingston & confusion predstavljaju:

"zimski Seasplash spektakl"
...via dub reggae dubstep jungle drum'n'bass...

klub Aquarius, subota, 02.02.2008., 21-05 h

1st Tent floor (dub, reggae, jungle, d'n'b):
RADIKAL DUB KOLEKTIV (Zg)
TRICKY D (D)
KINGSTONED SOUND (Zg)
JAHSTICE SOUND (Zg)

2nd
- confusion floor (grime/dubstep)
KODE9 (Hiperdub, UK)
+ cfsn DJs: DUBWAY, FEELIPA, PHILLIPE, FUNK GURU


upad: 50 kn u pretprodaji, 70 kn na dan koncerta
pretprodaja: AQUARIUS cd shop, Varšavska 13, KINGSTON vinyl/cd shop, Radiceva 3.


Biografije:

KODE 9 (UK)
www.myspace.com/kode9
www.kode9.blogspot.com
www.hyperdub.net

Kode9, ikona dubstep scene, već godinama prati UK hardcore scenu koja stalno mutira pod utjecajem jamajkanskog dub i dancehall, berlinskog dub techno/microhouse te londonskog jungle, drum and bass i UK garage zvuka. Danas Kode9-ovi DJ setovi putuju kroz selekciju post-garagea sa dubokim i masivnim bas linijama, poznatijeg kao dubstep i grime. Zbog beskompromisnih DJ setova poznatih po inovativnom i jedinstvenom zvuku, koji su uvijek prepuni svježe i uzbudljive produkcije, Kode9 je najcjenjeniji dubstep DJ; osoba koja oblikuje ukuse i odgaja generacije mladih DJ -a i producenata, gurajući granice dubstepa u svim pravcima (poslušaj www.kode9.blogspot.com/2007/05/mix-for-sonar-festival.html).
Na čelu je najrespektabilnijeg dubstep labela Hyperdub, na kojem uz ostale izdaje Buriala i The Buga. Općenito, priznat je kao jedan od najkreativnijih i najzanimljivijih producenata današnjice. Osim za svoj label Hyperdub izdavao je za Rephlex, Domino, Soul Jazz, Planet Mu i Tempa. 2006. izdao je album prvijenac Memories of the Future (zajedno sa MC-em Space Ape-om, s kojim već dugo surađuje) i mix cd Dubstep Allstars Vol.3. Radio je remikseve za Badawi, Junior Boys i Dabrye feat. MF Doom, a njegova stvar Backward pojavljuje se u filmu Alfonsa Cuaróna, Children of Men. Od samog početka rezident je na kultnoj londonskoj večeri Forward, na kojoj je utemeljen dubstep, a kao dj širio je zvuk južnog Londona od Amerike do Australije. Profesor je na University of East London na smjerovima Sonic Culture (Sound Design, Sound Systems) i Media Production, a upravo završava Sonic Warfare, knjigu o ratovanju zvukom.


RADIKAL DUB KOLEKTIV (Zg)
www.radikaldubkolektiv.net
www.myspace.com/radikaldubkolektiv

Zadnji put u Zagrebu mogli ste ih vidjeti i čuti na VipInMusic festivalu krajem kolovoza prošle godine, u kojoj su, uz navršavanje petogodišnjeg jubileja postojanja benda, ostvarili do sada najviše uspjeha. Sve je počelo snimanjem i objavljivanjem remiksiranog singla “A Brighter Future feat. Lua” i drugog, dugosvirajućeg albuma “Bas(s) Mat(t)er(s)”, za jednu od najprofiliranijih dub/elektronskih etiketa, Universal Egg iz Engleske. S tim izdanjima radikalni dubberi dobili su puno više prostora, dospjevši u ponude kako velikih evropskih i svjetskih distribucija i download servisa, tako i programa većih festivalskih događanja, nakon mnogobrojnih odsviranih klupskih koncerata. Samo protekle godine su na inozemnim prometnicama proveli više od 70 dana, upravo se vrativši sa evropske turneje, na kojoj su u razdoblju od 25 dana, provedenih u Češkoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji i Sloveniji “odradili” 18 koncerata i 1 radijski session. Na istoj polako postaju svjesni da je njihov zvuk postao uvršten u playliste mnogih DJa, soundsystem-a i radijskih stanica, što ovih dana potvrđuje treće nadoštampavanje posljednjeg albuma na vinilu. A ono što ih već neko vrijeme najviše oduševljava, je činjenica da se unatoč određenoj stilskoj odrednici svi na njihovim koncertima osjećaju dobro došli: dubberi, raste, pankeri, šminkeri, trenseri, hipici, partijaneri,…, i svi ostali željni progresivne žive svirke.
Nadalje u regiji (do sljedeće francusko-talijanske turneje krajem travnja), i nastupom na zimskom Seasplash spektaklu nastavljaju promociju svog akustično-elektronski kombiniranog zvuka sa posljednjih izdanja, ali najavljuju i predstavljanje dobrog dijela materijala sa nadolazećeg albuma koji bi trebao biti objavljen do kraja 2008.

Discography:
RADIKAL DUB KOLEKTIV – CD/LP/MC (Zvuk Močvare, Kingston, NNNW, 2004.)
RADIKAL DUB KOLEKTIV – rajčice – 7” (Kingston, 2005.)
RADIKAL DUB KOLEKTIV – A Brighter Future feat. Lua – 10” (Universal Egg, 2006.)
RADIKAL DUB KOLEKTIV – Bas(s) Mat(t)er(s) – CD/LP (Universal Egg, 2007.)


TRICKY D (D)
www.tricky-tunes.com
www.myspace.com/trickytunes

Tricky D je breakbeat ambassador od ranih ‘90ih. Jedan od prvih berlinskih underground jungle DJa i aktivista. Sa suradnicima biva aktivan na klupskoj sceni, i postaje dijelom “Elektronauten”-a, prvog njemačkog live jungle benda. Slijede godine u kojima su uslijedile mnoge turneje, DJ setovi, provođenje sati u studiju, objavljujući izdanja pod različitim imenima (poput General Elektrick, vidi pod discography).
2001. godine otvara vlastiti “Tricky Tunes Record Store” u Berlinu, specijaliziran za jungle, dnb, reggae i cutting edge breakbeats.
2002. posjećuje Jamajku, i nakon prvih studijskih sessiona, sa suradnicima pokreće “Tricky Tunes” etiketu. Upravo izlazi peto izdanje, na kojem i dalje predstavlja mlade vokalne talente, razvijajući i šireći mrežu nezavisnih producenata. Uvijek dragi gost domaćih klupskih I festivalskih događanja, te od početka dio Seasplash familije.
“Spreading the vibe across the place and keep da jungle fire burnin’!”.

Discography (Selected):
-GENERAL ELEKTRICK & TRICKY DICKY "autoreverse"/ compilation (autoreverse)
-ELEKTRONAUTEN-"spielkreis"/compilation (Berlin-Tokyo )
-ELEKTRONAUTEN- "collective induced fiction“ /album(incoming)
-FAB FACTORY-"chikas boom"/12"(fab factory rec)
-FAB FACTORY-"city lights " /album (pottheadz)
-FAB FACTORY-"feel the sunshine" " /12" (pottheadz)
-GENERAL ELEKTRICK & TRICKY D -"8 is a winner"/compilation"its a berlin thing vol.2"(dangerus drums rec.)
-TRICKY D. & MEZ-"fool"/compilation"its a berlin thing vol.3"(dangerus drums rec.)
-TRICKY TUNES-fire fire cuts/12"(tricky tunes rec.)
-TRICKY TUNES-tricky music/12"(tricky tunes rec.)
-TRICKY TUNES-black comunity/12"(tricky tunes rec.)
-TRICKY TUNES-latino america/12"(tricky tunes rec.)


CONFUSION DJ’s – Phillipe, Feelipa, Funk Guru & Dubway (Zg)
www.myspace.com/confusionhr

Udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti – confusion, osnovana je 2002. s ciljem da se obogati kulturna ponuda grada, ali i s nastojanjem da se promoviranjem audio-vizualnih umjetnosti uputi mlade na samostalno kreativno izražavanje.
Iste godine rađa se i prvi drum'n'bass/breakbeat event pod imenom ''ILLECTRIC FUNK''. U svojih 5 godina postojanja, ''Illectric Funk'' je ugostio mnoga poznata imena kao: Optical, Storm, EZ Rollers, Peshay, Klute, Paradox, B.L.I.M., Chris Carter, Black Sun Empire, Chris Su, SKC, Rascal & Klone, Optiv, Paul B, Marcus Intalex, Nookie & MC Five Alive, Calibre… Uskoro je Confusion krenuo i s organizacijom manjih klupskih večeri pod imenom ''Playground'', te VJ event-a ''Videoskop''.
Confusion aktivno surađuje s drugim udrugama i inicijativama. Svakako najvažnija realizacija jedne takve suradnje među udrugama jest Operacija grad, a u koju su bile uključene vodeće udruge, inicijative i institucije kulturnog života grada. Cijeli projekt posjetilo je oko 20 000 ljudi, a sam događaj u organizaciji Confusion-a posjetilo je 3000 ljudi.
Najveći projekti su Illectric Funk Festival i S*Core – Prvi Snowboard & music festival. Prvi IFF ugostio je imena kao što su: Dub Pistols, SKC, TM Juke live…, a drugi je, zatvoren s nastupom LTJ Bukema i MC Conrada u Zagrebačkoj Klaonici s vise od 1500 ljudi! Treći IFF omogućio je posjetiteljima besplatne radionice, a dodatno je obogaćen i u glazbenom programu, u kojem su nastupali DJ Krush, The Bug, Blu Mar Ten, Bleubird, Digital Mystikz, Gustav, Winterstrand, Photophob, zvonko i Nocturnal, te jedan od najboljih europskih VJ-a današnjice, Sanch iz Frankfurta.
Confusion je prisustvovao kao DJ support na raznim manifestacijama (T-Mobile: Windsurfing festival & Extreme park), sa Roni Size-om i MC Tali u zagrebačkoj Tvornici, LTJ Bukem-om i Conrad-om u Dubrovniku, bili dio organizacije official Kosheen after party-a u Zagrebu, EXIT Festival, LIFT fest, Elevate festival, Seasplash reggae festival, Media Mediterranea, Motovun film festival, MTV Valkana Beach festival, Underwater Overground, Rabac Summer festival, Free as a bird, Future Sound of Zagreb, Springroll festival, itd.).
Bili su gosti prvog drum'n'bass seminara u Sarajevu, na kojem su održali predavanje o marketingu i promociji d'n'b evenata, pa su 2005. godine imali čast organizirati drugi drum'n'bass seminar u Zagrebu. Nastupili su manje-više u svakom gradu u Hrvatskoj i u inozemstvu (Prag, Graz, Klagenfurt, Sofija, Bitola-Makedonija, Ljubljana, Bled, Škofija Loka, Sarajevo, Banja Luka, Beograd...
Do prošle godine su vodili i svoj radio show «Power Cut» na Radiu Student, od 2002. godine.
Posljednjih godina njihovi setovi razvili su se u toliko pravaca, da osim drum'n'bass-a i breaks-a sadrže i jungle, electro, electrobreaks, dubstep, glitch hop, hip-hop, dancehall, reggae, IDM, breakcore, raggacore i hardcore!


KINGSTONED SOUND (jungle, Zg)
www.myspace.com/kingstonsoundsystem

KINGSTONED SOUND svoje pocetke vuce od 2003. godine, kada je J.J. otvorio Kingston reggae CD & vinyl shop u Zagrebu, u sklopu kojeg djeluju Kingstoned sound i Kingston records & distribution. Originalnu postavu KINGSTONED SOUND-a cine J.J., Teo i POPAY MC, a težište njegova glazbena usmjerenja jesu reggae, dancehall, soca, jungle, garage, grime. U proteklih nekoliko godina soundsystemu se pridruzila nekolicina dj-a, selectora, i mc-a, tako da su originalnoj postavi pridružili dj Verbal, Shango Selector, dj GRDImon i mc M.I.S.T.; proširivši dodatno spektar glazbe koju prezentira Kingstoned sound.
KINGSTONED SOUND redovito održava nastupa na raznim klupskim i festivalskim dogadanjima (Seasplash festival, Zagreb Winter Reggae Festival, Soca Riversplash Reggae Festival...), a bio je i glavni organizator besplatnih reggae programa "Kingston Hot" u klubu Papillon u Zagrebu. U sezoni 2006/2007 Kingstoned sound nastupa kao resident u poznatom zagrebackom klubu 'Aquarius' u sklopu 'Jungle nutters' i 'Kingston Hot' veceri.


JAHSTICE SOUND (Zg)
www.myspace.com/jahsticesoundsystem

Jahstice sound krenuo je sa radom u ljeto 2005 g. Jedni od prvih tuluma bili su u klubu Papillon gdje se zapravo sound i formirao kao dj set + live vokali i perkusije, gdje su u početku članovi Jahstice sounda bili: Vlado i Edo vokali , Nino i Ninjah perkusije i Robi selector..
Neki od festivala na kojima su nastupali su NNC festivali u Kninu, 4. i 5. Seasplash u Puli, ZWRF 2005. i 2006 , Samoreggaestan u Sloveniji , Oz festival na Korculi ....Surađivali su sa ostalim domaćim sound systemima kao sto su Jaribu sound, Radikal dub sound, Bassculture, Kingstoned itd. a od stranih su to: Brothers of reality (slo), Warrior charge (it), Wicked dub division (it), The Dubateers (uk).
2006. godine su počeli sa sezonom reggae partija u klubu Aquarius pod nazivom "Just reggae" koju su zaključili zadnjim tulumom na kojem su ugostili mladi sound iz Engleske Dubateerse sa vokalima Culture Freeman i Dandy Lion. Od proljeća 2007.g. vode tjedni program utorkom u klubu Masters,a u zadnjih četiri mjeseca počeli su organizirati veće partye subotom.
Trenutna postava Jahstice s. su: Mario bandic aka Ninjah (perkusije), Igor Ivankovic (selector, Robert Martinovic (selector).

Weedmo se Smile


last but not least:
6th SEASPLASH Festival
Monumenti, Pula, Croatia
17.-20.07.2008.

_________________
www.myspace.com/xphillipex
www.myspace.com/confusionhr
Back to top
View user's profile Send private message
Adi



Joined: 19 Dec 2005
Posts: 543
Location: Bihac

PostPosted: 19.01.2008 01:22    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Opa i Kode9, lijepo.
Ostalo se ponavlja, no bitno je da se dešava Smile

Dubwise
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
phillipina



Joined: 22 Mar 2007
Posts: 50

PostPosted: 25.01.2008 21:03    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Vazna napomena: koncert RDK pocinje vec u 22h sata! sou bi der Wink

Ulaznice od jucher u pretprodaji Exclamation

Evo par linkova na u tubi (Kode9):

http://www.youtube.com/watch?v=WaU-pnassYM
http://www.youtube.com/watch?v=diONxk9NzEg
http://www.youtube.com/watch?v=aQo8XSLI2RY

Oni koji nisu primijetili, u njegovoj biografiji skriva se mix koji je napravio za Sonar festival...

Evo ga opet: http://www.barefiles.com/download.php?id=1593

Ugodan weekend Smile

_________________
www.myspace.com/xphillipex
www.myspace.com/confusionhr
Back to top
View user's profile Send private message
phillipina



Joined: 22 Mar 2007
Posts: 50

PostPosted: 30.01.2008 13:10    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Dragi nasi Smile

Subota se blizi Wink

Ali evo i nagradne...

Znaci, podijeliti cemo 5 upada preko raznih foruma. Posaljite nam mail na cfsn.orgETgmail.com s naslovom ZIMSKI_SEASPLASH_FORUM a odgovorimo Vam najkasnije u petak navecer. Oni koji besplatnu ulaznicu nisu osvojili moci ce jos kupiti u subotu prijepodne po pretprodajnoj cijeni ili na blagajni kluba...

Hvala sto se igrate s nama pa se nadamo da cemo zaigrati skupa u subotu Wink

_________________
www.myspace.com/xphillipex
www.myspace.com/confusionhr
Back to top
View user's profile Send private message
phillipina



Joined: 22 Mar 2007
Posts: 50

PostPosted: 01.02.2008 20:44    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Dragi nasi !!!

Dugo nije bio ovak veliki interes za besplatne ulaznice tako da se samo maaali postotak Vas mogao ogrebsti o besplatan tiket Sad

Sretnim dobitnicima smo odgovorili... Ostali, vise srece iduci put Smile

Sve u svemu, hvala sto ste se igrali s nama !!!

Weedimo se sutra !

cfsn

_________________
www.myspace.com/xphillipex
www.myspace.com/confusionhr
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Muzika All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group