Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
da li je moguće napraviti vebsajt sa 3D i animacijom?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> 3d
View previous topic :: View next topic  
Author Message
predic



Joined: 19 Jul 2009
Posts: 36
Location: evropa

PostPosted: 31.08.2009 10:29    Post subject: da li je moguće napraviti vebsajt sa 3D i animacijom? Add user to your forum ignore list Reply with quote

evo ja dobih neku ideju, iako nisam još nikad radio sa 3D programima, niti sam ikada naišao na vebsajt koji je uradjen u 3D, ali da vas pitam da li je moguće nešto što mi je palo na pamet i ako je moguće, koji programi bi mogli da se koriste za tako nešto, da li:
max + flash ili Holomatrix Blaze 3D ili endorphin ili nešto drugo,
za sledeću vrstu vebsajta:

1) učitavanje sajta

2) prvo što posetilac vidi: vrata veličine monitora, sa velikom špijunkom i sa strane je zvono.

3) posetilac treba da pozvoni, a onda se čuju koraci i vidi se oko na špijunci, zatim se oko udaljava i otvaraju se vrata. nakon otvaranja vrata sve treba da bude u 3D (i eventualno flash gde zatreba)

4) dakle, domaćin je otvorio vrata i kaže: dobrodošli, izvolite udjite. i posetilac ulazi, hoda do sobe i seda na sofu ili fotelju a domaćin seda na suprotnu sofu.

5) onda domaćin počinje konverzaciju, sad tu zavisi o čemu je sajt, da li je poslovni ili privatni, ako je firma u pitanju onda domaćin pita posetioca (i ujedno mu pokazuje rukom na dugmiće, mada mogu biti i vrata od drugih soba pa je u stvari dugme naslov na vratima) da li želi "about us", "portfolio" ili nešto drugo od opcija koje postoje.

6) zatim posetilac izabere (glasom kaže šta želi) i onda domaćin krene da prezentuje to što je posetilac izabrao (glasom i startuje se flash animacija ili foto galerija ili bilo šta) ili se posetilac odvodi u sobu sa temom koju je posetilac izabrao.
-ako je sajt privatan, dakle u tom slučaju bi se radilo o nekoj biografiji ili nečem što se nalazi kao opcija na privatnom sajtu. ako bi sajt bio "voice of prisoner" onda bi na primer krenula flash animacija i priča o osobi u zatvoru (njegovom životu, umetničkim radovima, o životnim uslovima gde se nalazi, ili bilo šta već).
samim tim izbor vrste sajta je raznovrstan, jer sajt može biti od predstavljanja firme pa do situacije o ljudskim pravima unutar zatvora. bitno je da bude 3D, realistično i sa flash animacijom ili 3D animacijom.

7) ako posetilac želi, naravno, može preći u drugu sobu (izabrati drugu temu) i pre nego što je izabrana tema završena. tu bi bio glas: oh, we can talk about next topic ili oh, žuri vam se u drugu sobu:)

8)ako posetilac izabere da ode na home page (ili da ode kroz vrata na kojima piše home page), onda se vraća u prvu sobu gde je počeo razgovorsa domaćinom. na kraju može da pita posetioca šta misli o svemuu tome i ovaj bi trebao da može da ukuca nešto u knjigu gostiju. ako je poslovni sajt u pitanju, onda domaćin može da kaže: you can think about us, if we can satisfy your needs you can contact us.

-da bih uopšte video šta sve može da se uradi, kakve opcije, bilo bi dobro ako znate za neki 3D vebsajt, da mi ostavite na ovoj temi link, pa da vidim kakve ideje su imali drugi ljudi, šta su sve napravili. nakon što mi preporučite sa kojim programima bi se ovo moglo izvesti, moje je da nadjem tokom vremena programe i da ih učim dok ne uspem da napravim nešto ovako.
mada se plašim da ovo što ja želim zadire u sajt koji je u stvari napravljen na principu programiranja igrice, a da bih naučio da programiram igru... treba dosta godina da se to nauči. nadam se da endorphin može to da olakša/ubrza, on je besplatan za skidanje i korišćenje.
evo naidjoh na ovo, nije endorphin ali jeste 3d + flash: http://www.ak3d.de/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Adi



Joined: 19 Dec 2005
Posts: 543
Location: Bihac

PostPosted: 01.09.2009 01:32    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Drug svoje ideje ovako javno nemoj iznositi, jer lako se desi da sutra gledaš ovaj scenarij na tuđem webu (bio on dobar ili loš).

Što se web 3Da tiče, endrophin apsolutno nema veze sa tim, on se bazira na simulaciji realističnih pokreta ljudskog tijela itd.
Uglavnom za izradu modela itd. možeš koristiti bilo koji 3D program, jer putem Collade (dodatak koji imaš za većinu vodećih 3D softverskih alata) i uzmimo PV3Da/ACSa (Flasha) i sl. dovodiš ih u interakciju.
Ne mora biti samo PV3D, tu je i away 3D, Sandy, Alternativa Platforma itd.
To što si naveo već više manje ima na dosta adresa, ali evo gdje možeš pronaći nešto više o tome:
www.flashbookmarks.com
http://blog.papervision3d.org
http://dailypv3d.wordpress.com
http://away3d.com
http://alternativaplatform.com/en
https://collada.org

Uživaj (a ako se kaniš baviti onda ovo uživaj zaboravi i baci se na posao Smile)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Twitter profile
predic



Joined: 19 Jul 2009
Posts: 36
Location: evropa

PostPosted: 01.09.2009 07:47    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

e hvala, ovde ima gomila stvari na ovim linkovima, tako da ću proučiti malo bolje sve opcije i mogućnosti Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
euroliga



Joined: 15 May 2009
Posts: 1

PostPosted: 05.11.2009 11:44    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Nebi trebao svoje ideje na ovakav nacin izlagati,ima zlonamjerni ljudi.....ali mislim da si ljepo to sastavio u glavi i mislim da ce biti ljepo poraditi na tako ljepom webu...

_________________
Dress Up Games
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> 3d All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group