Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
Filmske večeri u Močvari

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Film, spotovi, reklame
View previous topic :: View next topic  
Author Message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 01.10.2012 21:44    Post subject: Filmske večeri u Močvari Add user to your forum ignore list Reply with quote

Ako ste za besplatni film u srijedu, svratite do Močvare.

SRIJEDA 03.10.  VRATA 20:00  MOČVARA
FILMSKE VEČERI U MOČVARI: NOVI SRPSKI FILM
upad: 0 KN

Nakon dvogodišnjeg filmofilskog posta u močvarnim staništima, Močvara u ovogodišnju klupsku sezonu kreće s novim ciklusom svojih kultnih filmskih večeri.

U svom novom, osvježenom i proširenom izdanju Močvarine filmske večeri donose širok raspon programa vezanih uz film – od filmskih projekcija, razgovora s autorima, izložbi, koncerata, do gostovanja uglednih sineasta iz zemlje i svijeta. Očekuju nas autorski ciklusi malih i velikih kinematografija, žanrovske i redateljske retrospektive, izbori najboljih ostvarenja s festivala i još mnogo toga zanimljivog što se ne može vidjeti u svakodnevnoj komercijalnoj ponudi hrvatskih multipleksa.

U prvom ovosezonskom izdanju Filmskih večeri nudimo vam osvrt na noviju srpsku kinematografiju. U goste nam dolaze redatelji tri najkontroverznija filma snimljena u Srbiji u zadnjih nekoliko godina - Maja Miloš (Klip), Stevan Filipović (Šišanje) i Srđan Spasojević (Srpski film). Uz projekciju Šišanja, Srpskog filma, kao i izbora kratkih filmova, još neviđenih na ovim prostorima, bit ćete u prilici razgovarati s redateljima te saznati što ih je inspiriralo napraviti filmove o društvu koje ih okružuje, a koji su po puštanju u distribuciju zabranjivani za prikazivanje zbog šokantnih i eksplicitnih prikaza onoga što je tek preslika svakodnevnog života.

Ulaz je slobodan, cuga kao i uvijek jeftina, a klupski mrak sasvim solidan za lagano uranjanje u ritual zajedničkog gledanja treperavih pokretnih slika.

Filmske večeri u Močvari uređuje i vodi Astrid Pavlović.

Sljedeći filmski programi:
16.10. Japanski film
23.11. večer s Dubravkom Matakovićem

Linkovi:
www.mochvara.hr/program/info/filmske-veceri-u-mocvari-121003
www.facebook.com/events/481020185252243

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 22.11.2012 01:35    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

PETAK 23.11.  VRATA 20:00 MOČVARA
FILMSKE VEČERI U MOČVARI: "Dubravko Mataković & SEPTICA"
izložba, filmske projekcije, razgovor, koncert

Upad: 0 KN

Dubravko Mataković je imao san. I taj je san rastao s njim. I jednog je dana postao java. Ne bez truda, naravno. Njegov je san bio raditi animirane filmove. Prvi je dovršen, zove se "Cigla", ima u sebi sve što su dobro nam znani Matakovićevi stripovi imali, ili bolje rečeno, sve što je njegova poetika, 'ruko-crt': nadrealne likove i situacije, svinje, čarape, delirij i kaos. Treba to vidjeti. Čovjeku se ostvario san!

U petak, 23. studenog od 20 sati, pa dok Močvara ne zakipi, gledat ćemo "Ciglu", pa niz animiranih filmova koji su Matakovića bustali tijekom godina. Bit će tu i nove strip table koje daju dovoljno štofa za par kava. Ljubazan autor će nam sve viđeno potanko objasniti… a onda će se dogoditi nevjerojatna transformacija i pred nama će se materijalizirati Govnar Smrti koji urla, Bumušku Kušlu koji parira, Šestar Botić razvaljuje bubnjeve, Dač Dortmund Jodl klizi basom, dok Vaclav Kaučuk-Ličanin kontrahira mišiće radeći gitari neke davne stvari. Ukratko – svirat' će Septica.

Dubravko Mataković "Cigla" @ YouTube (insert)
http://www.youtube.com/watch?v=2jAlPRZ8sjA

Garantirano nezaboravno!

Važno! Upad je gratis!
(Ogroman intervju s Matakovićem možete pročitati u 25. broju časopisa za strip Kvadrat.)

+ ŠTALA by DJ MARIO KOVAČ (Zagreb)
A tko bi drugi mogao puštati glazbu na ovako septičkoj večeri nego doktor za zvučne fekalije DJ Mario Kovač, kolekcionar svega mogućeg trasha i ostalih glazbenih zločina? Dakle, očekujte još jednu ŠTALU!!!

Filmske večeri u Močvari uređuje i vodi Astrid Pavlović.

Links:
http://www.mochvara.hr/program/info/fimske-veceri-u-mocvari-121123
https://www.facebook.com/events/113189575510556

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 02.02.2013 20:16    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

SRIJEDA 06.02  VRATA 20:00  POČETAK 21:00  MOČVARA
FILMSKE VEČERI U MOČVARI:
Agnès Varda - film i istina


besplatan upad!

Agnès Varda, velika francuska redateljica i scenaristica ogromnog filmskog opusa bit će nam 6. veljače u 20 sati prva projekcijska "gošća". O njenom ćemo bogatom opusu razgovarati s dr. sc. Ivanom Keser Battista specijaliziranom za dokumentarne filmove i likovnost.

Agnès je rođena u Bruxelles, 1928. godine, studirala je povijest umjetnosti na Sorboni te se obrazovala za kustosa na École du Louvre. Od početka 50-ih radi kao profesionalna fotografkinja. U poluamaterskim uvjetima režira svoj prvi srednjometražni film "La Pointe courte" (1956), s radnjom u ribarskom naselju (po kojemu je film nazvan). Film se narativno razvija izmjenom prizora životne svakidašnjice ribara i njihovih obitelji, snimljenih dokumentarističkim prosedeom, i scena vezanih za melankolično intoniranu priču o mladim supružnicima (S. Montfort i Ph. Noiret, jedini profesionalni glumci u djelu) koji literariziranim, aluzivnim, neosimbolističkim dijalozima raspravljaju o svojem braku i eventualnom razvodu.

"Cléo od 5 do 7" (1962), film je o poznatoj pjevačici koja, čekajući rezultate bolničkog testa na rak, redefinira vlastiti život, uglavnom je snimljen na pariškim ulicama, s vremenom radnje potpuno približenim realnom trajanju te s natpisima koji informiraju gledatelja o preostalom vremenu i djelomice najavljuju daljnje događaje. Narativno otvorena završetka (neobavezna konverzacija), film započinje seriju redateljičinih ostvarenja o ženama. "Sreća" (1965), s radnjom u pastoralnom ambijentu, primjer je vrhunske slikarske uporabe kolora (sekvence završavaju zatamnjenjima, ali u plave, žute i slične zasićene tonove), s aluzijama na likovni impresionizam. Tema ljubavnog trokuta predstavljena je kroz vizuru romantične fantazije o ljubavi i braku koja je, međutim, podređena patrijarhalnim kodovima predstavljanja ženskosti i majčinstva. Zbog redateljičina odmaka od izravnog polemiziranja, film je izazvao prigovore feminističke kritike, a usprkos ironiziranju muškog poimanja sreće.

Nakon što se filmom "Jedna pjeva, druga ne" (1977) priklonila feministički impostiranoj tezičnosti, djelom "Bez krova i zakona" ("Zlatni lav u Veneciji") vraća se izbjegavanju izravnog izricanja autorskog stava. "Jacquot iz Nantesa" (1991) lirsko je biografsko ostvarenje o djetinjstvu redatelja J. Demyja (njezina supruga), o kojem je snimila i dokumentarni film "Svijet Jacquesa Demyja" (1995), dok u metafilmskoj "Sto i jednoj noći gospodina Simona Filma" (1995) do vrhunca dovodi svoju zaokupljenost načinima djelovanja filmskih slika, odnosno tvorbe fikcionalne iluzije. (Filmski leksikon, B. Kragić).

Predlažemo pogledati:
www.egs.edu/faculty/agnes-varda/videos/the-things-we-leave-behind/
http://youtu.be/UaWNV-JiOMk

I pročitati:
www.imdb.com/name/nm0889513/
www.egs.edu/faculty/agnes-varda/biography/
www.avclub.com/articles/agnes-varda,29840/
www.egs.edu/faculty/agnes-varda/quotes/
kako bismo što bolje i argumentiranije mogli razgovarati o autoričinu opusu.

Links:
www.mochvara.hr/program/info/filmske-veceri-u-mocvari-130206
www.facebook.com/events/138829996281425/

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 04.03.2013 01:38    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

SRIJEDA 06.03  MOČVARA  VRATA 20:00  POČETAK 20:30
FILMSKE VEČERI U MOČVARI
Animacija? kaleidoskop? – izbornica Irena Jukić Pranjić
projekcije animiranih filmova po izboru Irene Jukić Pranjić, gostovanje Krešimira Zimonića

besplatan upad!

U Močvarina lovišta redovito pozivamo lovce s najvećim trofejima. Irena Jukić Pranjić svojim je autorskim animiranim prvijencem "Ornament duše" nagrađena na Festivalu hrvatske animacije u Zagrebu 2011. za najbolji scenarij i najbolju režiju, a na 8. Animateka Film Festivalu u Ljubljani žiri joj je dodijelio posebno priznanje. Nagrada ima pregršt i sve redom možete vidjeti na njenom zanimljivom blogu: http://irenajukicpranjic.blogspot.com/p/animirani-film.html

A znamo da je Irena stripašica s dugogodišnjim stažem, brojnim radovima i nagradama te velikim poslom uređivanja odlične monografije Ženski strip na Balkanu (Fibra, 2010.). www.fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=20&TitleID=131

U srijedu ćemo gledati izbor animiranih filmova koji su joj važni, a vidjet ćemo i njen "Ornament duše" te nekoliko kadrova iz filma Požuda na kojem trenutno radi. No, Irena nije izabrala samo filmove već i gosta večeri. Krešimir Zimonić doći će u Močvaru sa Zlatkom u novom izdanju – animiranom! Ilustrator, animator, urednik i producent Krešimir Zimonić predstavit će poznatu nam strip junakinju uz koju su, čitajući Modru lastu, odrasle čitave generacije. O toj jedinstvenoj heroini Fibra je 2012. izdala veliki kolor album, a kratkometražni animirani film Zlatkine žute minute nastao nakon mnogo godina priprema i rada, uvest će nas u njen svijet.

Iako Krešimira Zimonića ne treba predstavljati, ipak ćemo, ponosni na gosta i ne sumnjajući u Irenin izbor, reći da ilustracije i stripove objavljuje kontinuirano od sredine sedamdesetih godina u više od 50 listova i časopisa. Od 1979. profesionalno radi na animiranom filmu, a od 1981. u statusu je samostalnog umjetnika. Uz pet do sada objavljenih zbirki stripova ilustrirao je dvadesetak knjiga, autor je brojnih plakata, kataloga i tekstova o stripu i animaciji, izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama, bio je glavni urednik strip magazina Patak i dugogodišnji umjetnički direktor Salona stripa u Vinkovcima. Radio je kao umjetnički producent Zagreb filma, grafičko-likovni urednik Modre laste, kao predavač na Odsjeku za animaciju i nove medije pri Akademiji likovne umjetnosti, a od 2007. i kao umjetnički direktor Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu. Za svoj rad primio je više nagrada u zemlji i inozemstvu, između ostalog godišnju Nagradu Vladimir Nazor 1984. godine te Odlikovanje Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića 2000. za osobite zasluge u kulturi. http://zimamedia.blogspot.com/

Ovo ne bi trebalo propustiti.

Velik intervju s Irenom možete pročitati u 19. broju časopisa za strip Kvadrat,
a preporučujemo i ove linkove:
http://irenajukicpranjic.blogspot.com/
http://irenajukicpranjic.blogspot.com/p/animirani-film.html
http://lauba.hr/hr/kalendar-10/kresimir-zimonic-promocija-filma-zlatkine-zute-minute-i-knjige-zlatka-1402-u-20h-1066/
http://www.youtube.com/watch?v=Cj8UOf-2opc
http://vimeo.com/36935923

Filmske večeri u Močvari uređuje i vodi Astrid Pavlović.

Više Facebook

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 08.05.2013 13:19    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ČETVRTAK 09.05.  MOČVARA  VRATA 20:00  POČETAK 20:30

FILMSKE VEČERI U MOČVARI PREDSTAVLJAJU:
STEAMPUNK - tehnologija, film, fotografija, fashion, ilustracija

Gosti: Zdenko Bašić, Manuel Šumberac, Igor CC Kelčec

besplatan upad

Neslužbena arheologija steampunka odvela bi nas vjerojatno do sanjača tehnološke budućnosti poput našeg Nikole Tesle, Fausta Vrančića ili pak Leonarda da Vincija, ali za sada kažu da je preteča kultni film Fritza Langa "Metropolis", a datum imenovanja "pokreta" travanj 1987. kada je autor znanstvene fantastike K. W. Jeter pokušao naći zajednički nazivnik za stil kojim je pisao (a i njegove kolege Tim Powers i James Blaylock). Artefakata je bilo i ranije, ali te je 1987. stvar postala imenovana, opisivana, objašnjavana, interpertirana, a produkcija svakim danom sve veća. Ne radi se samo o literarnom izričaju već o uradcima u mnogim medijima – od filma, fotografije, primijenjene umjetnosti, digitalne ilustracije, kazališta, glazbe, video igara, dizajna, mode… Steampunkeri se i redovito okupljaju u virtualnom i fizičkom svijetu pa će se i vrata Močvare otvoriti ovoga četvrtka za neke od njih koji su svojim radovima krenuli putem te poetike. Saznat ćemo što o steampunku misle Zdenko Bašić, Manuel Šumberac, Igor CC Kelčec, Aleksandar Kačurov i Igor Jaklović. Svi su oni na svoj način angažirani i produktivni unutar tog svjetonazora/izričaja što ćemo imati prilike vidjeti.

Prikazujemo i posebnu projekciju hrvatskog steampunk mjuzikla "Eugen" mladog redatelja Daria Radušina kojeg će predstaviti kompozitor i scenarist Aleksandar Kačurov te glavni glumac Igor Jaklović.

Nadamo se i pokojem autentičnom sanjaču i sanjačici u tehnološki urešenim viktorijanskim kostimima…

Bilo bi fantastično da se nađe i pokoji parni vremenoplov:).

Svakako pogledati:
http://vimeo.com/user3835641
http://vimeo.com/user11391649
http://www.manuelsumberac.com/
http://www.youtube.com/watch?v=7XcC7KybV48
http://www.youtube.com/watch?v=oSBh4F8Ns3Q
http://dhf2013.sczg.hr/?portfolio=igrani-film--

Više na:
https://www.facebook.com/events/191706217647017/
http://www.mochvara.hr/program/info/filmske-veceri-u-mocvari-130509

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 18.11.2013 21:25    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

ČETVRTAK  21.11.2013.   MOČVARA  VRATA 20:00  POČETAK 20:30
FILMSKE VEČERI U MOČVARI: "Festival DORF Vinkovci"
http://filmfestivaldorf.com/hr

Festival DORF (Festival dokumentarnog rock filma) je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija. Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije daje podstrek i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.

Gostovanja u drugim gradovima (ukupno 5Cool i zemljama (Srbija, Slovenija, BiH,Austrija, Češka, Njemačka, Makedonija) imala su brojnu posjećenost (ukupno cca. 45.000 ljudi pogledalo je filmove prikazane na DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.

DORF se ovom prilikom u Močvari predstavlja s nekoliko odličnih filmova, te razgovorom s Ines Pletikos (film o Sexi), Filipom Meštrovićem i Marinkom Marinkićem (autori filma o Punčkama), Punčkama te Tonijem Šarićem, direktorom i dobrim duhom DORF-a. A za kraj šarmantne Punčke će nas počastiti svojim indie DJ setom.

20:00
Ljuljaška
R: Tamara Drakulić (Srbija)
P: Monkey Production, 2012
T: 78'
Tamara i Ana, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom putuju legendarnom Route 66 kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa, šarenilo Las Vegasa i na kraju...nećemo vam reći, naravno. Odličan film, za sve ljubitelje garage/r'n'r zvukova zanimljivo iskustvo.
www.ljuljaska.com
Trailer http://youtu.be/PInEopj6xdc

Srebrna pjesma
R: Kiril Šentevski (Makedonija)
P: Nase maalo, ORO Workshop, 2012.
T: 17'
Marija Miloševska osim što se savršeno uklopila u DORF priču, nastavlja razvijati svoje vještine i umjetničku viziju i na film. Pogledajte kratak film o njenom performansu - zanimljivoj kreaciji i filigranskom nakitu koji se odlično uklopio u 21. stoljeće.
www.mmarija.com.mk

22:00
Punčke
R: Filip Meštrović/Marinko Marinkić (Hrvatska)
P: Studio SKIG/Udruga ljubitelja filma RARE, 2013.
T: 28'
Mladi dvojac Filip i Marinko pratili su Punčke i dobili smo zanimljiv kratki film o jedinom vinkovačkom ženskom bandu, i to odličnom indie-rock bukom. Film je otvorio ovogodišnji DORF.
Trailer http://youtu.be/SDBj7Eh-EwE

Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA
R: Ines Pletikos (Hrvatska)
P: HRT, 2012.
T: 70'
Sexa je vjerojatno naš najbolji noise bend ikad, to je i bend čija karijera je trebala dobiti uzlet uz pomoć mighty Steve Albinija... Znate tu priču? I onda naravno ide – rat. Pogledajte dugoočekivani film, poslušajte kako je to sve izgledalo krajem 80-ih (sjajni originalni članovi pričaju bez rezervi što je bilo onda) i uživajte u soundtracku, još malo ćemo pojačati... Pobjednik DORF 2013!

+DJ program Punchke

Linkovi:
http://www.mochvara.hr/program/info/filmske-vec%CC%8Ceri-u-moc%CC%8Cvari-131121
http://www.facebook.com/events/739883519373835

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 18.12.2013 02:03    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote



SRIJEDA 18.12.2013.  VRATA 20:00  POČETAK 20:30  MOČVARA
FILMSKE VEČERI U MOČVARI
LGBTQ & film. "Mima i Marta – aktivistički ljubavni film"
Gosti: Mima Simić i Damir Radić.

besplatan upad

Mima i Marta – aktivistički ljubavni film portretira dvije djevojke u međusobnoj ljubavi i društvenom angažmanu na zaštiti ljudskih i životinjskih prava. Njihova ljubav ne samo da je manjinska u smislu homoerotizma (lezbijstva), nego ih dijeli i generacijska razlika, no mnogo ih više povezuje i spaja. Što sve? Pogledajte 18. prosinca u dokumentarnom filmu autorskog para Damira Radića i Sanje Ribičić-Radić, s Mimom Simić i Martom Šušak kao protagonisticama.

Gosti večeri su Mima Simić i Damir Radić.

Film je pretpremijerno prikazan na 44. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u Đakovu, gdje je nagrađen Posebnom nagradom žirija, a potom su slijedile premijere u Zagrebu, u prepunom kinu Tuškanac, te u Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Rijeci (Art-kino Croatia), kao i distribucija kroz alternativnu prikazivačku mrežu.

Rekli su i napisali o filmu "Mima i Marta":

Zvonimir Jurić (hrvatski režiser mlađe srednje generacije, autor "Žutog mjeseca" i suautor "Crnaca"): "Mima Simić me oduševila. Na temelju njezina nastupa u ovom filmu, ponudio sam joj ulogu u svom novom igranom projektu".

Leonida Kovač (teoretičarka umjetnosti): "Ovaj film zapravo je lucidna i iznimno duhovita parodija dokumentarnog filmskog roda".

Čejen Černić (autorica nezavisnih filmova te asistentica redatelja na hit seriji "Nedjeljom ujutro, subotom navečer"): "Kad sam vidjela da film traje 37 minuta, preplašila sam se, jer sam jako skeptična prema dokumentarcima koji traju dulje od 20 minuta. Međutim, "Mima i Marta" proletjele su mi u jednom dahu".

Vjeran Vukašinović (suautor hrvatskog igranog nezavisnog hita "Odredište nepoznato"): "Film me prodrmao iz temelja i nagnao da se suočim sa svim svojim uvjerenjima. Ovo je pravi film o lezbijstvu, a ne "Nije ti život pjesma Havaja"".

Željko Radivoj (klasik hrvatske nezavisne eksperimentalne produkcije): "Odličan film. Glavna su mu snaga njegove protagonistice, nevjerojatno iskrene djevojke".

Janko Heidl (filmski kritičar i urednik): "Mima i Marta najbolji mi je film s revije u Đakovu. Doista odličan. Topao, dirljiv, nježan, dražestan, ljudski film. Aktivistički bez agresivnosti i podizanja prsta."

Dragan Rubeša (hrvatski filmski novinar i specijalist za filmove Trećeg svijeta): "Film je izvrstan. Pogotovo onaj dio u kojem se cure svađaju oko filma Sve o Evi"

Igor Bezinović (mlada nada hrvatske kinematografije, autor "Blokade"): "Čestitam! Mislim da bi ovaj film mogao totalno zbuniti na mnogo razina mnoge ljude."

Gordana Crnković (književna kritičarka i urednica na Trećem programu Hrvatskog radija): "Mislim da je film pun pogodak, odabire temu koja je vrlo rijetka, i pronalazi pravi žanr za nju, a još je bolje što se sve to poklopilo slučajno kako se prave stvari uvijek slučajno poklope, u životu i u umjetnosti."

Miroslav Kirin (pjesnik i prozaik, dobitnik Nagrade Jutarnjeg lista): "Bilo je sjajno, u svakom pogledu."
Srećko Horvat (hrvatski filozof i semiotičar): "Ljubav je ljubav, bez obzira na godine ili predznak. To je ono što aktivistički film Damira Radića i Sanje Ribičić-Radić na zabavan, ali uvjerljiv način pokazuje."

Link:
http://www.mochvara.hr/program/info/filmske-večeri-u-močvari-131218
https://www.facebook.com/events/185402761665818/?fref=ts
Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 17.03.2014 11:07    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

UTORAK 18.03.2014  MOČVARA  VRATA 20:00  POČETAK 20:30
FILMSKE VEČERI U MOČVARI: FILM I BOKS

Projekcija filma THE SET-UP (1949.)
Gost: ŽELJKO MAVROVIĆ
Moderira: ASTRID PAVLOVIĆ

besplatan upad

Kažu da je boks jedan on najagresivnijih sportova. Možda to daje scenarističko "meso" jer snimljene su hrpe filmova o boksu. Smatraju ga čak i kraljem žanra filma o sportu. Bezbrojne "besmrtne" rečenice kruže među fanovima. To su i jedini filmovi vezani za sport koji su osvojili Oscara, i to čak dva puta – Rocky i Djevojka od milion dolara. Put (anti)junaka tih filmova vodi od dna do ultimativne pobjede. Borba se odvija u ringu. Hmm, mnoštvo metafora – borba svakog čovjeka u ringu koji je "pozornica života"; ogoljena borba, bez hladnog i vatrenog oružja, bez trikova; borba golim rukama, krvavim šakama, prsa o prsa, dok jedan od dvojice ne padne – izgubi bitku. Čini li to te filmove tako "ljepljivima"? Želi li to homunkulus vjerovati da je moguć comeback i da je moguće postati Šampion?

Gost večeri je Željko Mavrović, idealan sugovornik o toj temu. Vidjet ćemo hoćemo li izdržati taj sparing.
Projekcija igranog boksačkog noir filma (dobra kombinacija!) The Set-Up (1949), redatelja Roberta Wisea, glume George Tobias, Alan Baxter, Wallace Ford i drugi.

Line za pamćenje iz ovog filma: "I want a man… Not a human punching bag!"

Saznaj više informacija o filmskim večerima u Močvari,
www.mochvara.hr/film

FB event,
https://www.facebook.com/events/215289748668143/

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 11.04.2014 15:27    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

Filmske večeri u Močvari
www.mochvara.hr/film

UTORAK 15.04.2014.  VRATA 20:00  POČETAK 20:30  BESPLATAN UPAD

THE LITTLE LOST CHILD - glazbeni/video/spot i specijalni efekti.
Projekcije autorskih glazbenih spotova gostiju i spotova "simptoma".

Gosti: DENIS GOLENJA, LUKA HRGOVIĆ, ANTON SVETIĆ, VEDRAN ŠTEFAN.
Moderira: ASTRID PAVLOVIĆ.

Glazbeni video, ili da odmah skratimo - spot, bitan je dio suvremene popularne kulture koji se kontinuirano filmski mijenja i tehnološki napreduje. Njegova prvotna uloga reklamnog filma kojim se promovira neki singl (prvim se "spotom" u povijesti filma službeno smatra The Little Lost Child iz 1894. godine) dopunjena je utjecajem na pop-kulturu zahvaljujući masovnom utjecaju televizije, posebno MTV-a.

Kao dio popularne kulture, spot sudjeluje u stvaranju njenih trendova, kao zabava je usko vezan za glazbenu industriju i aktualne tehnološke trendove srodnih mu medija filma i televizije. Spot kao zasebna umjetnost konceptualan je rad više umjetnika (glazbenika, filmaša, dizajnera, koreografa i dr.), kao dio masovnih medija uspostavlja trendove (modne, životne, filmske i dr.), kao sociološki fenomen ruši barijeru između avangardne umjetnosti i popularne kulture (najviše zahvaljujući MTV-u i popularnosti same glazbe).
Zahvaljujući Youtube-u (svojevrsnom spoju televizije i jukeboxa), spotovi se zajedno s gledateljima sele na Internet, a sam spot se vraća prvotnim korijenima (Soundies, Scopitones).

Spot je među prvim filmskim formama krenuo u pohod na nove medije. Njegova kratkoća forme, manji financijski rizik, sklonost i otvorenost eksperimentu, omogućili su mu brz razvoj u skladu s novom publikom novih medija.* A tu smo već ušli na teritorij računalnih specijalnih efekata o kojima će nam govoriti mlada generacija filmaša Denis Golenja, Luka Hrgović, Anton Svetić i Vedran Štefan koji već imaju ozbiljnih iskustva na tom području.

Denis Golenja
Iva Visković - Peroni
https://www.youtube.com/watch?v=YV_wEuEUAoY

Chemical Brothers - Let Forever Be
https://www.youtube.com/watch?v=s5FyfQDO5g0

Tame Impala - Feels Like We Only Go Backwards
https://www.youtube.com/watch?v=wycjnCCgUes

Luka Hrgović, Anton Svetić
Gretta: Bez riječi
https://www.youtube.com/watch?v=M_emz7f-5Hw

S3NGS: Na more
https://www.youtube.com/watch?v=KswNUoK_65Q

Vedran Štefan
Luka Belani - Drifter Making Of
https://vimeo.com/26569697

Foo Fighters - Low
https://www.youtube.com/watch?v=ySlZdASmGCM

Red Hot Chili Peppers - Otherside making of
https://www.youtube.com/watch?list=RDmkZ7nfUITUQ&v=mkZ7nfUITUQ

* zahvala Maidi Srabović

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Links:
http://www.mochvara.hr/program/info/filmske-vec%CC%8Ceri-u-moc%CC%8Cvari-140415
http://www.facebook.com/events/443722175730126

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 23.10.2014 18:51    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

UTORAK 28.10.2014.  VRATA 20:00  POČETAK 21:00  UPAD 0 KN

TURBINA - TURBO TRIBINA & FILMSKE VEČERI U MOČVARI PREDSTAVLJAJU
BORE LEE - 11 GODINA KASNIJE

Prije točno 11 godina i 2-3 dana, preciznije 25. i 26. listopada 2003. godine, u i oko prostora kluba Močvara, te na još nekim zagrebačkim lokacijama, sniman je film "U kandžama velegrada" koji je do tada samozatajnog sinjskog borca i glumca Borisa Ivkovića lansirao kao najpoznatiju domaću akcijsku zvijezdu. Ostalo je povijest: rasprodane projekcije, turneje po regiji, nagrade na festivalima, najprodavaniji domaći DVD film svih vremena, megapopularni nastavak "Čuvaj se sinjske ruke" čiji soundtrack je nominiran za Porina...

Od tog snimanja prošlo je jedanaest godina i u međuvremenu je Bore Lee svjesno smanjio intenzitet svog filmskog djelovanja jer se zasitio površnosti slave. Umjesto toga, provodio je dane na Kamešnici uglavnom trenirajući i meditirajući. No, kao i u svakom dobrom filmu, došlo je vrijeme da se prijatelji ponovo sastanu i popričaju o starim, dobrim vremenima. Tako će se Bore večeras vratiti na mjesto zločina i porazgovarati s publikom i prijateljima o raznim temama.

Kako bi pokazao da ipak nije ljenčario ni na filmskom platnu, nakon razgovora prikazat ćemo i tri novija Borina uradka koje većina zagrebačke publike još nije imala prilike vidjeti:

Velike stijene (2010.)
Duboki tragovi zla (2011.)
Teška tama (2014.) - svjetska pretpremijera!

Program su sufinancirali Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i Hrvatski audiovizualni Centar.

www.mochvara.hr/film
Event @ Facebook

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 11.11.2014 21:29    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

SRIJEDA 12.11.2014.  VRATA 20:00  POČETAK 20:30  BESPLATAN UPAD

FILMSKE VEČERI U MOČVARI
FREDERICK WISEMAN - FILM KAO DOKU-OKO


Projekcije filmova Frederick Wisemana (retrospektiva).
Gost: Igor Bezinović (Rijeka).
Moderira: Astrid Nox (Zagreb).

U srijedu, 12. studenog upoznat ćemo rad jednog od najvećih dokumentarista današnjice – Fredericka Wisemana. Ovom autorskom retrospektivom uoči Wisemanovog 85. rođendana želi se obilježiti i važan povijesno filmski događaj. Naime, Frederick Wiseman prvi je dokumentarist koji je dobio nagradu za životno djelo na filmskom festivalu u Veneciji. Festivalski žiri uručio mu je zlatnog lava ove godine za vrijeme trajanja 71. festivala.

Wiseman je autor koji je svojim sunarodnjacima, a i cijelom svijetu, s kamerom u ruci i sa što manje zahvata u stvarnost koja se pred njim nalazila, pokazao kako funkcioniraju pojedine institucije kada se izlože pogledu. Snimao je bolnicu, srednju školu, vojnu bazu, centar socijalne skrbi, policijsku postaju, a onda i javni park, skijaški resort, boksačku trening dvoranu, svijet mode, baleta, striptiza i dr. Kamerom je pratio američki način života i izvan Amerike putujući u Njemačku i Panamu. Dugi niz godina vezan je za Francusku gdje je imao prilike surađivati s autoricom koju smo također predstavili u Močvari – Agnès Varda. U njegovoj je filmografiji preko trideset dokumentarno-filmskih naslova.

O njemu će nam govoriti Igor Bezinović*, mladi hrvatski dokumentarist iza kojeg je možda slično iskustvo kakvo ima i veliki američki autor. Snimanje dugometražnog dokumentarnog filma Blokada na Filozofskom fakultetu u Zagrebu probat ćemo (odvažno) komparirati s Wisemanovim dokumentarnim filmom At Berkley.

Publika će nakon razgovora moći pogledati izbor iz Wisemanove filmografije.

*Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autor je kratkih dokumentarnih filmova "Natprosječan", "Nepovratno", "Susret", "TDZ - za uspomenu i dugo sjećanje", kratkog igranog filma "Goli sati" te dugometražnog dokumentarca "Blokada".

http://www.zipporah.com

At Berkeley - Movie Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=M0YMvxoEJyQ

Blokada - Movie Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=1Rapy8BxBGk

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Facebook event,
https://www.facebook.com/events/739811089432295/

Saznaj više o Filmskim večerima u Močvari:
http://www.mochvara.hr/film
http://www.facebook.com/filmskeveceriumochvari

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 16.12.2014 18:32    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

PONEDJELJAK 22.12.2014.  VRATA 20:00  POČETAK 20:30  BESPLATAN UPAD

FILMSKE VEČERI U MOČVARI:
WONDER WOMAN


Gosti: DARIJA CIKAČ (Zagreb), NEVEN MURETIĆ (Zagreb).
Moderira: ASTRID NOX (Zagreb).

Projekcija filma Wonder Women! The Untold Story of American Superheroines (2012)
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9fO7ykHLoFY

Filmofili i stripoljupci zavjetovani na vječnu ljubav najpoznatijoj Amazonki, cijelu su 2014. godinu proveli prateći vijesti iz tvornice snova jer na red je, konačno, došlo snimanje cjelovečernjeg filma o najjačoj, najhumanijoj, najpravednijoj, naj-od svih žena i heroina - Wonder Woman. U studenom su iz WB objavili da će film režirati [B]Michelle MacLaren[/B] poznata kao producentica i redateljica Breaking Bad-a (2008), The X-Files-a (1993) i serijala Population 436 (2006). Uz nju će kao producenti stajati Charles Roven (producent filmova The Dark Knight (2008), The Dark Knight Rises (2012), Man of Steel (2013), Batman Begins (2005) i brojnih drugih) te Zack i Deborah Snyder (koje pamtimo po filmovima 300, Watchmen, Sucker Punch i spomenutom Man of Steel).

Vidjet ćemo kako će ta ekipa uprizoriti sve što smo o Wonder Woman vidjeli i čitali u stripovima, animiranim filmovima, televizijskom serijalu, brojnim igranim filmovima u kojima se pojavila kao gošća ili na koju se referiralo riječju i/ili slikom bezbroj puta. Prva predviđanja čut ćemo od gostiju Darije Cikač (fotografkinja, filmska snimateljica) i Nevena Muretića (fotograf, filmski snimatelj) koji njeguju svoje dugogodišnje prijateljstvo s Wonder Woman na jedan neobičan i zanimljiv način.

Podsjetimo da se Wonder Woman aka Diana Prince među nama pojavila 1941. godine kako bi pomogla američkoj vojsci u borbi protiv nacista, ali prije svega osnažila sliku žene u Americi i šire. Bila je to ideja psihologa i pisca Williama Moultona Marstona i njegove supruge, također psihologinje, Elizabeth Holloway Marston.

Wonder Woman se došla boriti za pravdu, ljubav, mir i spolnu jednakost (!). Posjeduje stanovite moći (mentalni radio, purpurna zraka), predmete koji su uvijek pri ruci (zlatni laso istine, obrambene narukvice, nevidljivu letjelicu), a prošla je i iznimno zahtjevnu fizičku i stratešku obuku na grčkom otoku Themyscira* s kojeg dolazi.

Pozivamo vas da pomnije upoznate ovu čudesnu ženu, pogledate s nama dijelove iz nekoliko igranih i animiranih filmova te dokumentarac redateljice Kristy Guevara-Flanagan: Wonder Women! The Untold Story of American Superheroines (2012). Obećajemo i neka blagdanska iznenađenja.

Više o Wonder Woman na (ovoga puta provjereni članci):
http://en.wikipedia.org/wiki/Wonder_Woman#Secret_identity
http://en.wikipedia.org/wiki/Wonder_Woman_in_other_media
http://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_impact_of_Wonder_Woman
http://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_versions_of_Wonder_Woman

*THEMYSCIRA
Dom: Wonder Woman
Lokacija: Grčka / Egejsko more / Bermudski trokut
Themyscira je otočni grad-država, poznat i kao Rajski otok, koji nastavaju besmrtne Amazonke. Bio je osnovan prije 3.000 godina i nalazio se negdje u Grčkoj. Međutim, nakon što ga je razorio Heraklo, grad je napušten, a Amazonke su protjerane na skriveni Rajski otok negdje u Egejskome moru, na kojem su izgradile novu Themysciru. No i ona je bila uništena, pa je grad ponovno izgrađen na području Bermudskog trokuta, na lebdećem otoku, i to uz pomoć izvanzemaljske tehnologije. Themyscira je izmaglicom sakrivena od vanjskoga svijeta i legenda kaže da ako muškarac ikada nogom stupi na njeno tlo – Amazonke će izgubiti svoje moći i besmrtnost. Mlada Diana, poznata i kao Wonder Woman, ambasadorica je Themyscire u vanjskome "patrijarhalnom" svijetu. Međutim, njezinom gradu sve više prijete vanjski, izvanzemaljski i unutrašnji neprijatelji, pa je odlučeno kako će boginje Themysciru sa svim njezinim stanovnicima, osim Diane, premjestiti na nepoznatu lokaciju kako bi Amazonke konačno živjele u miru. (Hvala Planb.hr)

YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=9fO7ykHLoFY
https://www.youtube.com/watch?v=_josnQ7aCLo
https://www.youtube.com/watch?v=YVLJcBsD__E
https://www.youtube.com/watch?v=pP2s9QvQVZA

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Facebook event,
https://www.facebook.com/events/760670074007590

Saznaj više o Filmskim večerima u Močvari:
www.mochvara.hr/film
www.facebook.com/filmskeveceriumochvari

Back to top
View user's profile Send private message
badanijel



Joined: 13 Sep 2011
Posts: 156
Location: Zagreb

PostPosted: 25.01.2015 17:44    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

SRIJEDA 28.01.2015. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30 • BESPLATAN UPAD

FILMSKE VEČERI U MOČVARI:
TV SERIJE: (R)EVOLUCIJA FORMATA


Gosti: Maša Grdešić, Zrinka Pavlić, Jelena Veljača.
Moderira: Mima Simić.

Strast s kojom konzumenti popularne kulture (i umjetnosti) posljednjih godina govore o televizijskim dramskim serijama (Mad Men! The Wire! True Detective! Breaking Bad! Borgen! Bron! Game of Thrones! Orange is the New Black! Girls!...), čini se, daleko nadmašuje entuzijazam koji više itko gaji prema suvremenoj mainstream, ali i umjetničkoj filmskoj ponudi.

U kojem su trenutku televizijske serije, i zašto, i kako, (i jesu li?) na audiovizualnoj bojišnici porazile film? Kojim su svojim konstitutivnim elementima (produkcijskim, scenarističkim, strukturalnim, glumačkim, žanrovskim…) donijele revoluciju; kakva je medijska, tehnološka, politička i (pop)kulturna klima pogodovala procvatu formata serije? Kako razlikovati dramsku seriju od sapunice? Kako i koliko serije doprinose preobrazbi rodnih, klasnih i rasnih dinamika i politika - tko ih piše i tko piše, tko govori o njima? Europa, Amerika, ostaci svijeta? Kakve naraštaje gledatelja odgajaju serije novog doba? Kakve ih još možebitne metamorfoze čekaju?

I kao što su za kvalitetnu seriju ključni dobro oblikovani i atraktivni protagonisti, pametni (ili barem duhoviti) dijalozi i nekonvencionalni zapleti, isto vrijedi i za tribine - u tom će smislu večerašnja parirati najboljem od HBO-a, Showtimea, ili RTL-a. O fenomenu suvremenih televizijskih serija govorit će teoretičarka popularne kulture i članica uredničkog tima megapopularnog feminističkog portala Muf, gutačica noževa i TV serija Maša Grdešić; opaka, britka, podrugljiva i zla (no gotovo uvijek pravedna) TV kritičarka i književnica Zrinka Pavlić, te Jelena Veljača, glumica, kolumnistica, producentica, scenaristica, zvijezda, sad će ispasti da nju najviše hvalimo, i evo već podloge za ljubomoru, intrigu i ubojstvo.

Osvijetlivši temu iz teorijskih, kritičkih i obožavateljskih perspektiva, kolektivno ćemo se uzverati na Twin Peaks Davida Lyncha i Marka Frosta iz 1990 (pilot epizoda), za čije vam skorašnje uskrsnuće ovom prilikom brusimo očnjake… Jer vaša omiljena TV žvaka već se sljedeće godine vraća u modu!

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Saznaj više o Filmskim večerima u Močvari:
www.mochvara.hr/film
www.facebook.com/filmskeveceriumochvari

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Film, spotovi, reklame All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group