Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
framerate u flashu

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Flash
View previous topic :: View next topic  
Author Message
drushtveni_otpadnik



Joined: 11 May 2004
Posts: 470

PostPosted: 18.06.2004 20:10    Post subject: framerate u flashu Add user to your forum ignore list Reply with quote

radio sam neke splash i intro animacije za jedno CD/DVD izdanje (po uzoru na stare introe/demoe s C64 i Amige, no nevermind) i sviđalo mi se kako mogu jednostavno dizat framerate kako bi animacija bila što tečnija i dopadljivija. i tako sam na kraju doguro da mi se vrti na 100fps (što hebeno izgleda) i bilo mi je to sve ok na mojoj pili (AMD2800+), no na drugim kompovima si možete samo zamisliti kako je to izgledalo (trzavo, jel). kad sam to htio promjenit fps (bilo na više ili manje) animacija mi je bila usporena... sad mene zanimaju dvije stvari:
1. koji je neki optimalni fps da se može normalno vrtit na svim kompovima, a da opet ne bude usporeno ili trzavo (kao npr. na 15/20 fps)
2. da li postoji jednostavan način da svoje animacije prebacim ponovo na neki manji fps od 100, a da ne moram mijenjat animation length (# of frames) svakog animiranog objekta kako bi animacija ostala ista ? (znam da su šanse male, al ipak)

sorry kaj vas davim ovakvim glupostima, al ipak sam još newbie, nemojte se smijat ovim glupim pitanjima Smile

_________________
da li je bolje uhvatiti se u kolo s onima koji se prave ludi i ništa ne vide, ili sve vidjeti i zaista poludjeti?
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
ian



Joined: 15 Dec 2003
Posts: 97
Location: zg

PostPosted: 18.06.2004 21:04    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

thmmm....
1. ovak: filmovi su obično na 25 fps jer to naše tromo oko doživljava kao fluidni pokret. To je nekakva teorija. Što se tiče praktičnog dijela i flasha, nije isto animiraš li par vektorskih crta ili veliku bitmapu sa alpha na 50% (npr) preko gomile drugih elemanata. Možeš staviti fps u flashu na 25 fps, ali ako pretjeraš s količinom objekata (ili veličinom bitmape) i uz to nabaciš još i mp3 u pozadini, na slabijim mašinama će trzat, tj. flash će se truditi da održi 25 fps, ali će animacija biti trzava. Imaj na umu da osim procesora, u jednadžbu se upliće i količina memorije; veća flash animacija, viiiiiše memorije mu treba.
Ukratko: zavisi od sadržaja i kompova, probaj.

2.:mislim da ne
Back to top
View user's profile Send private message
drushtveni_otpadnik



Joined: 11 May 2004
Posts: 470

PostPosted: 18.06.2004 21:17    Post subject: Add user to your forum ignore list Reply with quote

to s 25fps bi u teoriji trebalo radit kak spada, samo kaj mi animacija puno ljepše i glađe izgleda (bez onih sitnih zastajkivanja) ako se npr. animacija od 1000 frame-ova vrti na 100fps nego ista ta animacij od 250 frame-ova na 25 fps... al nema veze, uglavnom 25 frameova i to je to. tnx.

_________________
da li je bolje uhvatiti se u kolo s onima koji se prave ludi i ništa ne vide, ili sve vidjeti i zaista poludjeti?
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Flash All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group