View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ars
Joined: 19 Feb 2004 Posts: 1444 Location: splite moj
|
Posted: 26.06.2004 18:58 Post subject: |
|
|
vino u fritule - prvi put to čujem.. rum je zakon.. što više to bolje.. |
|
|
Back to top |
|
|
keye
Joined: 24 Nov 2003 Posts: 2465 Location: Paris - France
|
Posted: 26.06.2004 19:02 Post subject: |
|
|
ars wrote: | vino u fritule - prvi put to čujem.. rum je zakon.. što više to bolje.. |
recept kaze vino i rakija i to dva recepta (sa dva razlicita sajta) |
_________________ Google is a blind person |
|
Back to top |
|
|
ars
Joined: 19 Feb 2004 Posts: 1444 Location: splite moj
|
Posted: 26.06.2004 20:14 Post subject: |
|
|
keye wrote: | ars wrote: | vino u fritule - prvi put to čujem.. rum je zakon.. što više to bolje.. |
recept kaze vino i rakija i to dva recepta (sa dva razlicita sajta) |
ti očito vole cugat..
evo ti recept po kojem se rade u splitu prave domaće fritule godinama..
domaće fritule
1 kg skuhanih propasiranih krompira
1/2 brašna
digo kvasac
1/2 litre mlika (toplo - ne vruće)
2 oguljene jabuke - izribane
grožđice namočene u rumu na 10-ak min
sitni komadići oraha
malo cimeta
vanilin šećer
2 velike žlice sećera
ribana korica limuna
2 jaja
malo rakije i ruma
-----------------------------
prvo istući krompire, pa dodaš jaja i onda brašno digom i mlikom, pa stavi jabuke i ostalo..
ali to moraš jako tuć sve to da se stvore mali mjehurići zraka u smjesi..
smjesa mora bit gusta, ali ne sad kao beton..
ostavi da se diže u pokopljenoj zdjeli..
sa malom žlicom (koju svaki put malo umočiš u ulje) uzmi malo smjese i prstom skini s žlice da padne u vruće ulje.. zašto žlicu prije umočiš u ulje - da lakše sklizne s žlice..
uživaj i javi kako je bilo.. |
|
|
Back to top |
|
|
keye
Joined: 24 Nov 2003 Posts: 2465 Location: Paris - France
|
Posted: 26.06.2004 20:33 Post subject: |
|
|
kvasac??? |
_________________ Google is a blind person |
|
Back to top |
|
|
ars
Joined: 19 Feb 2004 Posts: 1444 Location: splite moj
|
Posted: 26.06.2004 20:50 Post subject: |
|
|
keye wrote: | kvasac??? |
evo ih upravo sada jedem.. |
|
|
Back to top |
|
|
Sulien
Joined: 04 Jan 2004 Posts: 2905 Location: Zagreb
|
Posted: 27.06.2004 00:05 Post subject: |
|
|
Nisam znao da s mobitelom možeš dobit tako čiste slike
|
|
|
Back to top |
|
|
ars
Joined: 19 Feb 2004 Posts: 1444 Location: splite moj
|
Posted: 27.06.2004 10:15 Post subject: |
|
|
Sulien wrote: | Nisam znao da s mobitelom možeš dobit tako čiste slike
|
kada koristiš zoom, slika bude nikakva, a ako je taman okoliš, slka isto bude loša.. vani na otvorenom su super slike.. |
|
|
Back to top |
|
|
Philatz
Joined: 22 Sep 2003 Posts: 3176 Location: Zagreb/Croatia .. London/UK
|
Posted: 28.06.2004 09:38 Post subject: |
|
|
quote="ars"]domaće fritule
[/quote]
does this have anything to do with Vritule?
----
Tuna a La Phil.
Anyways, eto ja sam se jucer probudio i onako mamuran sav razmisljao pola sata sto bih jeo. nekoliko puta sam otvorio frizider i gledao sve sto imam unutra pokusavajuci glumiti "Olivera" i zabrijavati si kako mogu napraviti bilo sto od malo sastojaka. no istini na vidjelo, mogu NOT. izlaz iz mojeg labirinta bio je u ormaricu u kojem imam tunj u konzervama. otvorim ormaric i uzimam konzervu u ruku, pogledam lijevo i primjetim krastavce, rajcice i paprike. ostavljam konzervu na elementima i pocnem prati povrce koje malo kasnije sasjeckam na malecke dijelove, uzeo sam pola paprike, pola rajcice i recimo cetvrtinu krastavca. sve sam stavio u veliku zdjelu i po tome kompletno iscjedio jedan limun (limun se nije niti snasao a vec je bio ocjedjen kao pingvin nakon sexa). slijedi mukotrpno otvaranje konzerve. problem nije u metalnoj konzervi, vec u ulju koje se nalazi unutar konzerve. koristim "Palmira" tunj i oni su soaked in puno ulja tako da moram pazljivo iscjediti ulje kako se ne bih zashrao. ali kao i uvijek, pocnem cijediti ulje i uvijek si namocim prste u isto, kasnije vise nema veze pa koristim izreku "If you can't beat 'em - join 'em" pa se sav userem s tim uljem. perem nekoliko minuta ruke da mi se svo to ulje makne i konacno stavljam tunj (koji je totalno bez ulja by the way) u veliku zdjelu sa ostalim povrcem. Sve to skupa izmjesam sa valikom plasticnom zlicom i onda odlazim po THE MAIN SASTOJAK. THE MAN SASTOJAK u ovom slucaju je SENF. ne previse, ne premalo - nego cisto dosta da sve to ima nekakvu formu. I malo, stvarno malo majoneze. Tj. ja stavljam toliko tek da se sve skupa prihvati. ovisno o tome koliko jedete mozete staviti cijelu fakin' majonezu. I use odprilike pola velike jusne slice majoneze i cijelu zlicu senfa. na kraju, sve se mora dobro promjesati, staviti papra and it's ready for use. sve sredim do kraja i probam i nesto mi fali. a to je luk. narezem pola glavice luka na sitne komadice i sve skupa stavim u veliku zdjelu sa frakcijom, promjesam sve skupa i probam. Voila. Obavezno probati. Postoje alternative sastojaka pa mozete staviti narezane masnile, vrhnje itd.. Tko voli nek izvoli. |
_________________ █ Danger Global Warming ► Midnight Formula ►Kunstterrorist Organisation ►flickrlatz |
|
Back to top |
|
|
keye
Joined: 24 Nov 2003 Posts: 2465 Location: Paris - France
|
Posted: 28.06.2004 09:46 Post subject: |
|
|
tunu uvijek kupovati "naturale" bez ulja. i dodati maslinovo ulje |
_________________ Google is a blind person |
|
Back to top |
|
|
ars
Joined: 19 Feb 2004 Posts: 1444 Location: splite moj
|
Posted: 28.06.2004 11:35 Post subject: |
|
|
@fil:
ne volim tunu, ali mi je cura obožava.. ali ne voli majonezu.. kako je bez toga?? bljutavo ili? možda malo soli umisto nje?.. |
|
|
Back to top |
|
|
|