Forum FAQForum FAQSearchSearch MemberlistMemberlist Forum ignore listForum ignore list RegisterRegister ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in
A. Kostjuk: IOX - e-roman (fantastika)

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Knjige
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zrinski



Joined: 02 Jul 2006
Posts: 17

PostPosted: 09.09.2014 20:12    Post subject: A. Kostjuk: IOX - e-roman (fantastika) Add user to your forum ignore list Reply with quote

Aleksandar Kostjuk: IOX



Dragi prijatelji, pozivam vas na virtualno predstavljanje moga novog romana - Iox. Roman je zasad samo u elektroničkom obliku, nažalost, ali dostupan je u formatima kompatibilnima s većinom računala, mobitela i tableta. Roman možete preuzeti na http://iox.kostjuk.net/ Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete ga preporučiti dalje. Hvala!

Roman možete preuzeti i izravno ovdje:

PDF: http://iox.kostjuk.net/knjiga/pdf.php

EPUB: http://iox.kostjuk.net/knjiga/epub.php

AZW3: http://iox.kostjuk.net/knjiga/azw3.php

MOBI: http://iox.kostjuk.net/knjiga/mobi.php

Radnja romana:

Čovječanstvo je palo. Iznova i iznova. U davnoj prošlosti globalna kataklizma svela je životni prostor čovjeka na samo jedan preostali kontinent. Nesska. Ali tu nije bio kraj.

Prije 500 godina tajnovita kozmička sila izmijenila je naličje i Zemlje i Mjeseca. I sve se promijenilo. Agresivna vegetacija prekrila je velik dio Nesske i smanjila čovjeku i onaj mali dio kopna koji mu je preostao. Niotkuda i bez najave pojavi se nova životinjska vrsta. Kartĥatomasuri. Neobjašnjivo i u velikom broju, ova čudovišta kao da postoje s jednom i samo jednom svrhom. Ubijanjem ljudi. Jedina pozitivna okolnost: love samo noću. Čovjek je zadržao vlast nad danom, dok noću haraju kartĥatomasuri.

Danas je Nesska razdijeljena na mnoštvo država. Većinom njih vlada nadnacionalna organizacija zvana Skriptorum koja je u stvarnosti nerazmrsivo klupko isprepletenih privatnih interesa u kojem su među vodećim igračima moćne feudalne kuće. To je svijet u kojem čovjek za nenošenje oružja mora imati dozvolu, profit je vrijednost koja ima prioritet nad svim drugima, uključujući i ljudskim životom, a u školama se podučava korupcija. U tome svijetu preživljava i Ivan. On je marljivi i nezamjetni tvornički činovnik koji, opterećen dubokom tragedijom u nedavnoj prošlosti, mukom skrbi za svoju malenu obitelj. Njegov život prolazi u monotoniji i učmalosti. Sve dok ga jednoga dana ne otmu.

Istodobno moćna kuća Saurinai dovodi u završnu fazu svoj plan stjecanja više moći nego je to itko ikada mogao sanjati, i sami nesvjesni posljedica koje će njihova ambicija prouzročiti.

Priča se da noću šumom hara biće koje se navodno može suprotstaviti i samim kartĥatomasurima. Lokalni ga mještani zovu Iox. To se događa baš u vrijeme kada napadi kartĥatomasura postaju sve žešći i učestaliji. Je li to povezano?

Ivan se u međuvremenu nalazi pred najvećim izazovom života. Uvučen u bitku za golo preživljavanje, i svoje i vlastite obitelji, u očajničkom potezu pokušava sklopiti savez za kojeg mu razum govori da je nemoguć. Uskoro Ivan otkriva da u opasnosti nije samo njegov život. Naime, čovječanstvo se nalazi na pragu još jedne kataklizme, samo što će ova okončati njegovu egzistenciju jednom za svagda. Njegov saveznik mu otkriva da je upravo on ključ opstanka čovječanstva, ali da bi uspio, mora se suočiti sa svojim najdubljim strahovima te zaviriti u tajnu Skriptoruma i samoga postojanja kartĥatomasura.

Nakon 500 godina straha, čovječanstvu su dani odbrojani, a bitka za njegov opstanak tek predstoji...

_________________
Kostjuk.net - Nešto poput dizajna
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    mi3dot.org Forum Index -> Knjige All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group