Pjevaj mi o ljepšim vremenima
by nel`chee


pogledaj u originalnoj veličini

Trenutni ukupni rejting rada - 9.89.8

Originalne dimenzije:
800x1200

Veličina:
157.4 kb

Kategorija:
Digital art

Alati:
Olovka + skener + Adobe Photoshoop 7 + Genius tablet

ne sjećam se kad sam zadnji put nacrtala nešto na kompu. Nisam posebno ponosna na ovo jer ima dosta grešaka kojih sam i sama svjesna, ali trebaju mi konstruktivni komentari koje dosad baš nisam dobila :)
Mada je očito, ipak napominjem - nije realizam.

1. svjesna sam da su krošnje bezveze, zapravo uopće nisam imala u planu pozadinu pa sam napravila "tek toliko da je nešto"
2. uopće ne znam što je s anatomijom, budući da sam skicu nacrtala na brzinu bez namjere napraviti nešto od toga... ali svejedno me zanima za ubuduće.
3. da, potpis je ogroman. nisam imala pojma da je takav jer sam cijelo vrijeme radila sa zoomom

(original: 2515x3750px)

Prikazan:
2152 puta + 1247 puta u originalnoj veličini

Dodan:
10.05.2006 22:53

19Trenutni broj komentara - 19

re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
ja ti nažalost ne mogu dati konstruktivan komentar, to ću prepustit nekom ko zna što priča. ja samo mogu reći da mi se sviđa:)
Komentar: esens 10.05.2006 23:08
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
meni je bas simpa ilustracija za neku pricu (s boljom pozadinom) :)
sto se anatomije tice, ako izuzmemo lice koje ne moze ovdje upasti u kategoriju za takvu kritiku, ostaje da su podlaktice predugacke, sake prevelike i da je vrat koji se ne vidi iznimno kratak... po meni ostali anatomski "nedostaci" spadaju u carobno podrucje maste ilustratora ove ilustracije.
Komentar: 4thshadow 10.05.2006 23:11
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
e, da - svidja mi se sto djevojka djeluje bajkovito i romanticno (izraz lica) i ++ za kosu!
Komentar: 4thshadow 10.05.2006 23:13
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
pa čuj...meni može ovo proć kao takvo kakvo je...fejdavo mi nekako što volem...no, nisam baš kompetentan davati konstruktine komentare jerbo to neznadem....bO Ćo lipa moja Nečli...prvu stvar koju sam ja uočio je što uopće nemadeš sjena...tj., nikakav izvor svijetla...to bi diglo čitavu ilustraciju...bo...dobro je kada crtaš iz glave imati pored sebe desetak fotki sa ovakim motivima...kao reference za detalje itd.. Isto tako..ja bih zadnji plan blurao da dobiješ neki kvazi DOF....hm...a što se ptičoke i ostale anatomije tiče nju definitivno treba još doraditi....samo neznadem u kojem smislu jerbo kontam koji bi ovo stil crtanja bio...hm...kada se mučiš sa anatomijom...onda je razvali, tj. nemoj kontati dali to treba biti tako ili ovako...nego odeš u neku krajnost pa što bude...ja kada crtam vajk težim nekom nadnaravnom fotorealizmu..bla! :))) to me satre jebote...možda da si dođala i burnala dodatno, pa malo vinjete i zrna..radi drame i tako to.

jao ubi me ovo pisanje...eo tebi deset araka papira za poticaj!
Komentar: dablbabl 10.05.2006 23:18
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
Dabl i 4th su već sve rekli pa ne znam šta da kažem... definitivno fali tamnih i svjetlih djelova,ovako djeluje plošno...
..ptica mi je malo sumnjiva,djeluje nedovršeno,kao da si tek stavila temeljni sloj boje i da trebaš radit sjene i detalje.
mogla si malo bolje smudgeati travu koja ide preko drveća.ovako mi nekako čudno izgleda.
pohvale za trud.neću ocijenjivat jer nemam običaj davati manje od 10...

Komentar: Virus69 10.05.2006 23:35
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
meni izrazenije sjene na ilustraciji djevojke ne fale jer to prihvacam kao takav stil ilustriranja (sto mi se zapravo jako i svidja, podsjeca me na neke stare ilustrirane price koje sam imala kao mala)... (pozadina mi se ne svidja, pa nju zanemarijuem u komentaru i sada)
Komentar: 4thshadow 10.05.2006 23:40
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
@esens: hvala :)

@4thshadow: :D :D dakle ruke, moja bolna tocka. hvala, drago mi je da ti se svidjaju kosa i lice, nad tim sam najvise kontemplirala :)
i jos mi je drago da ti ne fale sjene, jer sam htjela da ovako izgleda :)

@dablbabl: e vidis ja sam zapravo radila minimalne sjene jer sam htjela da izgleda mekano i sanjivo, kao oblacan ranojesenski dan :) napravila sam bila hajlajte na kosi i odjeci i onda sam odlucila "e necu to tako! preveselo je :)" i ubila ih.
da ovo sto kazes za blur, imas pravo trebala sam ovaj drugi red debala blurati. mada iza njih ima jos bluranih stabala ali se ne vide dobro.
a ptica... eh... sve znam :)
za stil crtanja se ni sama sa sobom još nisam dogovorila, naime dosta je na mene utjecao anime, a pokušavam one standarde "ogromne oči i preduge noge" ublažiti da ne bude baš tako. zapravo, želim nešto kao iz crtića/slikovnice, ali sa korektnijim proporcijama.

@Virus69: sve sam dablu napisala :)
travu nisam htjela smudgeati vec da se vide potezi. bilo je i tanjih "vlaknastih", ali utopili su se nekako.
rijeci mi znace vise od ocjena, tako da zbilja nije bitno :)
Komentar: nel`chee 10.05.2006 23:54
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
neznam šta da kažem jer se ne kužim previše al mene podjsjeća na one srednjovjekovne ilustracije pa mi je oke ovako ...ako je autor to i mislio..nešto mi fali na haljini..hm
Komentar: dr. guillotine 11.05.2006 00:07
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
Ideja ti je odlična, kao motiv iz neke bajke, crtanog filma za decu....Još malo poradi na realizaciji,kada se gleda u originalnom formatu vide se neke mane, mislim da trebaš da središ travu,krošnje,malo kontrasta, devojka je jasna ,bistra,a oko nje je sve zamućeno, ja bih i okruženje učinila bistrijim (ono udaljeno drveće u pozadini može da ostane mutno,kao u magli). Što se devojke tiče, mislim da je nos neprirodan, isuviše ide na gore i u špic. Toliko od mene, lep pozdrav :)
Komentar: Fortress 11.05.2006 03:03
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
slazem se sa 4th i Fortress! plus te moram pohvaliti da si jako lijepo napravila donji dio haljine!! ;)
Komentar: nemogirl 11.05.2006 09:07
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
bilo bi i ovako odlicno u nekoj klnjizi s pricama za djecu ala ivana brlic mazuranic. vec znamo da poanta tvojih crtkarija nije u realisticnosti nego u tvojem stilu koje se proteze i po tvojim fotografijama, manipulacijama, webovima pa tako i crtezima. ovdje mi je bas neka bajkovita atmosfera, ovaj djelomični blur je lijepo sjeo, da su htjela whow efekt na nešto realističnije bablovi savjeti bi pomogli. no i ovako je dobro jer je skroz tvoje. i to mi se kod tvojih radova svidja - prepoznaju se na daleko. i uvijek ima neki dio na crtezu koji je ispao savrseno
Komentar: jojo 11.05.2006 09:14
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
btw sjajan ti je potpis
Komentar: jojo 11.05.2006 09:15
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
Nemam što reći korisnije od 4th ali meni se sviđa lik i pogotovo stilizacija lica.. bojim se jedino pozadine.. previše photoshopa uvijek pojede tu bajku
Komentar: Dead Man 11.05.2006 12:30
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
puno je toga gore receno, pa cu ja samo dati komentar za podrsku i daljni rad :)
Komentar: Robart 11.05.2006 14:46
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
@dr.guillotine: hvala, da mislila sam tako nešto :) a haljini pretpostavljam fali još ukrasa :) biti će ih na nekoj drugoj slici, ovu sam ciljano ostavila jednostavnu.

@Fortress: hvala :) da, kao što rekoh pozadinu sam sfušarila :( a nosić mi se sviđa tako, možda nije anatomski korektan - ma heck, ima svakakvih noseva, sigurno ima netko i takav :D

@nemogirl: hvala! :D drago mi je da netko cijeni takve sitnice, meni je to totalno super na slikama. Ima još sličnih detalja na rukavima, ali na ovoj rezoluciji se nažalost uopće ne vide.

@jojo: ovo mi je totalno kompliment, jer ja sama imam filing kao da stalno eksperimentiram i mislim si "tko bi tu mogao naći zajedničke elemente?" ako je istina da ih uspijevaš pronaći, meni je jako drago. mislim da je sad još rano da svatko uspijeva prepoznati da sam nešto ja radila, no nadam se da će jednog dana stvarno biti tako :) hvala ti *hug*
eh i potpis - hvala, mada moram prezime doraditi, ovo D me baš muči...

@Dead Man: da, znam - previše sam se oslonila na opcije Photoshopa (npr. size jitter, angle jitter i spacing brusha i blur filter) umjesto da to rucno izvedem. razlika je ocita :/ drago mi je da ti se lik svidja, ona mi je zapravo bitna posto sam se oko drugih stvari manje trudila.

@Robart: hvala na podrsci, uvijek dobrodosla :D
Komentar: nel`chee 11.05.2006 20:05
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
antomija ti je OK... samo sto je lik malo prevampir... za kozu ucinis bez boju i pomaknes onaj color balance prvi desno drugi lijevo i treci desno pa podesavas kako ti se vise svidja..
korzet obicno potkupava sise, nos ti je malo predubok iznad usnica... i ptica je kapic cudna..

svidjaju mi se materijali, tekstura na korzetu i odusevljen sam pozdinom dosta se uklapa samo daje malo manje izblurana

Komentar: - raVen - 11.05.2006 20:12
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
a ja volim blijedo :( ok, probat cu tu tvoju metodu.
mda, pozadina je mogla izgledati bolje ali kao sto rekoh... nije mi se dalo, a ne volim prepravljati crteze. radije odem na novi pa tamo pokusam ne ponoviti iste greske :)
hvala :D
Komentar: nel`chee 11.05.2006 20:24
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
da znas meni je bas sweet :)... recimo ja bih lisce napravila vise "vektorski " look like i ono ovo bi se dalo prodati na neku naslovnicu djecije knjige :D
Komentar: 12.05.2006 02:16
re: Pjevaj mi o ljepšim vremenima
hahah hvala pixice, a cuj ova slika tesko, ali voljela bih to raditi :D nadam se da hocu jednog dana.
Komentar: nel`chee 12.05.2006 18:23
  « povratak
** Trenutno niste ulogirani pa ne možete komentirati (a ni ocjeniti) ovaj rad **

Izdvojeni radovi
 

JT'ssexcrimes# 1
autor Kisha
06.12.2003 01:18

nuke test
autor buzztard
19.11.2003 09:43

what chu turnin back on
autor skam
13.03.2004 00:41

...portret
autor vinka
22.11.2005 00:19

sklad
autor morbith
08.05.2004 20:30

Varazdinski balooooooon
autor The Pljuc
23.09.2004 21:14
 
  I još nekoliko friško komentiranih ...
Mulja
kategorija Non-digital art
autor Lith 08.05.2006 23:58
zadnji komentar muljatorica 01.09.2016 02:20
34 Pregled / dodavanje komentara za rad: Mulja
Sexymotherfuckers Kifameno
kategorija Dizajn
autor germy 27.11.2015 22:17
zadnji komentar 1v3k 04.01.2016 00:01
1 Pregled / dodavanje komentara za rad: Sexymotherfuckers Kifameno
NoName wallpaper
kategorija Wallpapers
autor NoName 02.07.2004 23:29
zadnji komentar Toco1980 08.03.2015 19:43
13 Pregled / dodavanje komentara za rad: NoName wallpaper
Pušač
kategorija Fotografija
autor ariesZG 29.03.2011 17:26
zadnji komentar Toco1980 08.03.2015 19:40
4 Pregled / dodavanje komentara za rad: Pušač
HEJ TI ! 24
kategorija Fotografija
autor daex 12.08.2013 17:31
zadnji komentar daex 06.03.2014 15:15
2 Pregled / dodavanje komentara za rad: HEJ TI !  24
inObscuro logo
kategorija Dizajn
autor nel`chee 26.05.2013 19:26
zadnji komentar nel`chee 20.11.2013 16:39
4 Pregled / dodavanje komentara za rad: inObscuro logo
Ena Cigerette box creation
kategorija Digital art
autor Kec 15.08.2013 03:21
zadnji komentar daex 15.08.2013 11:34
1 Pregled / dodavanje komentara za rad: Ena Cigerette box creation
krasan cvjetak
kategorija Fotografija
autor jojo 15.03.2010 10:15
zadnji komentar Dante 12.07.2013 21:25
1 Pregled / dodavanje komentara za rad: krasan cvjetak
Latest forum activity...
HR tablice font?
Forum: Fontovi
(12 Replies) View latest post
Frikec
09.08.2018 16:40
pozivnica za yuwabits
Forum: FFA
(1 Reply) View latest post
prankter
02.03.2018 14:14
Pozivnice za privatne trackere
Forum: FFA
(1 Reply) View latest post
prankter
02.03.2018 14:13
YUWABITS
Forum: FFA
(2 Replies) View latest post
prankter
02.03.2018 14:12
Ima neko Invitation Code za TorrentHR.org
Forum: FFA
(51 Replies) View latest post
prankter
02.03.2018 14:12
Pozivnica za YUWABiTS.net
Forum: FFA
(53 Replies) View latest post
prankter
02.03.2018 14:11
Pistolero w/ Hans Dunkelkammer (DE) / Attack ...
Forum: Muzika
(0 Replies) View latest post
pistolero
04.03.2017 14:36
Tražim 3D modelere za modeliranje golf terena
Forum: Ponuda
(0 Replies) View latest post
dastefan
17.12.2016 14:50
 
 To the forum... 


 Svi radovi
 Izdvojeni radovi
Digital art
Wallpapers
Non-digital art
Dizajn
Ilustracija
3d
Animacija
Fotografija
Foto-manipulacije
Lomografija
Application Skins
Web sites
Video



3. međunarodni volonterski kamp: "Naštimaj me" iliti na engl. "Tune me up"
KicK - vizualni identitet
KIČMA - knjige i časopisi na morskoj ariji
Knjiga po knjiga - knjižnica
hr-netiquette.org header
mi3dot.org majica
Autoportret
Mobitel budućnosti / koncept
Grafičko rješenje memoranduma, kuverte, vizitke i bloka
mi3 wallpaper
Urban
CD naslovnica
Filmski plakat
1. Maj
Logotip i ime izložbe Edukona
Smiley battle arena
Radionica: "Sutra"

 
» Username:
» Password:
Autologin?

 
» Registrirajte se!
» Zaboravili ste password?
1001 korisnik je trenutno online
 
68 @ 0.133856
x